Zona historike te rrezikuara? Vizitojini virtualisht!

Written by on 19/04/2018

Zona historike te rrezikuara? Vizitojini virtualisht!

Skanime te rezolucionit te larte 3D te me shume se 25 zonave historike anembane botes jane prezantuar per publikun me qellimin e thjeshte mbrojtjen e objekteve te veçanta. Teknika te sofistikuara jane perdorur per realizimin e tyre ndersa nje pjese e pamjeve u realizuan me drone.Monumente historike ne çdo cep te globit kercenohen nga fatkeqesite natyrore, turizmi dhe lufterat, ndaj organizata jofitimprurese CyArk ndermori kete nisme qe lejon aksesin virtual ne struktura te rralla si tempulli i Ananda Ok Kyaung ne Mianmar, pallati Al Azem Palace ne Siri dhe Chichen Itza ne Meksike. Tani publiku ka mundesine t’i eksploroje keto mrekulli arkeologjike permes kompjuterit, smartphone-it apo syzeve te realitetit virtual.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist