Zhvillim turistik e mungese personeli ne Kroaci!

Written by on 09/05/2018

Zhvillimi i shpejte turistik i Kroacise ka sjelle kete vit problemin e mungeses se personelit te specializuar ne sektorin turistik. Alarmi vjen nga Ministri i Turizmit ne Kroaci qe theksoi se ne kohen kur destinacionet bregdetare e kulturore kroate kane nje rritje me 40% te turisteve kete vit numri i te punesuarve ne sektorin e turizmit mbetet i paket ne krahasim me kerkesen. Me shume se 250 mije turiste kane vizituar Kroacine gjate 4 muajve te pare te ketij viti, nje rritje me 7% me shume se viti i kaluar. Nderkohe nga ana tjeter ka ende 15 mije vende pune vakante ne fushen e turizmit dhe rritja e pagave do te ishte nje shtyse e mire per rritjen e interesit te te rinjeve per sektorin turistik. Kete vit Kroacia do te investoje mbi 1 miliarde euro per turizmin kryesisht ne mbeshtetje te strukturave me 4 dhe 5 yje.  


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist