Zbulohet thesari romak në Britani!

Written by on 13/05/2019

Dy zbulues thesaresh, amatorë kanë zbuluar një grumbull monedhash romake të shekullit të katërt. Mendohet se kjo është shuma më e madhe e zbuluarnë Britani. Zbulimi është bërë në korrik të vitit 2017, dhe këtë vit janë bërë pjesë e thesarit të shtetit. Arkeologët anglezë kanë dale në përfundimin se monedhat mund të jenë varrosur si pjesë e një rituali ceremonial. Si gjetja më e madhe e regjistruar nga Britania, ka rëndësi të madhe për arkeologjinë dhe studiuesit e monedhave.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist