Zbulohet shpikja e vitit dhe është ajo që të gjithë kanë pritur!

Written by on 07/01/2020

Studiuesit nga universiteti shtetëror i Miçiganit kanë zhvilluar panele diellore plotësisht transparente, të cilat mund të kenë aplikime të shumta në arkitekturë dhe fusha të tjera elektronike të lëvizshme. Studiuesit janë përpjekur të krijojnë një pajisje të tillë edhe më parë, por rezultatet nuk kanë qenë të kënaqshme .Teknologjia e re përdor molekula organike që thithin  gjatësi vale të lehta të cilat nuk janë të dukshme për syrin e njeriut . Meqenëse gjurma vertikale është më e madhe se ajo e çatisë, veçanërisht në kullat prej qelqi, këto pajisje mund të shfrytëzojnë sa më shumë fasadat e ndërtesave.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist