Zbulohet nje vrime e zeze gjigande ne hapsire!

Written by on 22/05/2018

Zbulohet nje vrime e zeze me nje mase 20 miliarde here me te madhe se sa ajo e Diellit tone dhe eshte krijuar kur universi ishte shume i ri. Kjo vrime e zeze eshte shume larg, zgjerohet me nje shpejtesi me te larte se sa ajo e çdo vrime tjeter te zeze qe eshte vezhguar deri tani dhe po gelltit materien qe e rrethon me nje sasi sa dyfishi i Diellit çdo dy dite, sipas zbulimit te bere nga Universiteti Kombetar Australian. “Kjo vrime e zeze gjigante leshon sasi te medha energjie qe perbehen kryesisht nga drite ultraviolete por edhe rreze X.Studiuesit kane perllogaritur se kjo vrime e zeze eshte krijuar rreth 12 miliarde vite me pare dhe rritet 1,0% çdo nje milion vite.

 


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist