Zbulohet kalendari 900 vjecar!

Written by on 21/05/2018

Ne grumbullin e petroglifeve te gdhendura ne shkembinjte e kuq ne Arizona eshte zbuluar nje kalendar i fshehur per 900 vjet. Arkeologet thone se pllaka e gjetur ne Luginen Verde te Arizones mund te kete sherbyer si nje kalendar ose ore me qindra vjet me pare, duke shenuar sezonet kaluese dhe fillimin e periudhave te rendesishme bujqesore nga pozita e diellit. Rreth 1,000 petroglife jane gdhendur ne shkemb para 900 vjetesh nga populli i Sinagua jugore, ku jane shenuar ekuinokset, solsticet dhe data tjera te rendesishme gjate vitit.Kalendari antik kishte mbetur i paverejtur per shekuj me radhe. Populli Sinagua ka jetuar ndermjet shekujve shtate dhe 15 dhe eshte marre me kultura bujqesore.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist