Zbulohen ne Peru 50 piktura antike!

Written by on 10/04/2018

Zbulohen ne Peru 50 piktura antike!

Se fundmi ne Peru jane zbuluar 50 piktura antike te mbuluara nga rera e shkreterires. Pikturat jane rreth 2 500 vjecare dhe jane zbuluar ne jug te Peruse. Ato u gjeten me ndihmen e droneve ne kuader te iniciatives “GlobalXplore” dhe te financuar nga “National Geographic”. Disa prej pikturave, perfaqesojne njerez ndersa disa te tjera edhe figura kafshesh. Pikturat mendohet te jene me te vjetra sesa ato te kultures Nazka qe jane gjetur edhe me heret ne Peru. Trashegimi boterore e UNESCO-s, linjat e Nazca-s jane rreth 13 000 dhe krijojne me shume se 800 piktura, qe este e mundur te shihen plotesisht vetem nga larte.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist