Zagoria shpallet “Park Natyror”

Written by on 22/06/2018

Zagoria shpallet “Park Natyror”

Dy vjet pas dhenies se statusit “park natyror rajonal”, ekosistemi natyror malor i zones se Zagorise eshte shpallur nga qeveria “Park natyror i Zagorise”. Siperfaqja e parkut  do te ndahet ne dy nenzona ruajtjeje e administrimi. Zona qendrore qe ze 38% te parkut, do te perfshije habitatet kryesore pyjore, shkurre dhe percaktohet si zone me vlera te larta per trashegimine natyrore e biodiversitetin e per kete arsye atje do te zbatohet shkalla me e larte e mbrojtjes. Ndersa pjesa tjeter e parkut klasifikohet si nenzona e perdorimit tradicional dhe perfshin toka bujqesore, kullota dhe territore ujore. Brenda Majit te vitit te ardhshem, Ministria e Turizmit e Mjedisit do te hartoje planin e menaxhimit te parkut.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist