WWW ben 25 vjec!

Written by on 02/05/2018

 

World Wide Web, rrjeti qe ben bashke 4,5 miliarde faqe, feston 25-vjetorin e krijimit. Ishte viti 1993 kur Cern ne Gjeneve, vendosi te vere ne dispozicion te te gjitheve, publikisht dhe pa te drejta, kodin burimor ne bazen e “rrjetes dixhitale”. Interneti u krijua ne vitin 1989, nga Tim Berners – Lee, nje kerkues ne Cern, per te lehtesuar shkembimin e informacioneve mes fizikaneve te universitetit dhe instituteve kerkimore. Dita zyrtare e lindjes eshte 6 Gusht 1991 kur Berners-Lee publikoi faqen e pare web. Ne fillim web ishte nje nder sherbimet e internetit te disponusehme, por lehtesia ne perdorim dhe mbi te gjitha vendimi per ta bere te lire, nxiti rritjen e shpejte deri ne dimensionet aktuale me me shume se 1 miliard faqe online.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist