Vjosa , HEC apo Park Kombëtar?

Written by on 08/06/2019

Vizionet e organizatave shqiptare dhe të huaja , e shohin luginë e Vjosës si një Park Kombëtar. Potencali i lumit dhe i zonës përreth evidenton vlera të rralla. Drejtor i i njërës prej kompanive të huaja ka thënë se nëse mbi lum ndërtohet një degë, lumi do të vdesë. Nga ana tjetër , planet për ndërtimin e Hec-it mbi lum po avancojnë . Sipas Agjensisë së Zonave të Mbrojtura , propozimi duhet të diskutohet me të gjitha institucinet e përfshira. Plani për ta shpallur Vjosën Park Kombëtar,  mendohet të konkretizohet në vitin 2023.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist