Venecia shumë shpejt në “listën e zezë”për turizmin e lundrimit

Written by on 22/06/2019

 

 

Përplasjet e vazhdueshme me anijet e lundrimit e kanë “detyruar” kryebashkiakun e Venecias ti bëjë thirrrje UNESCO-s për ta futur qytetin në “listen e zezë”. Më parë një anije udhëtarësh është përmbysur në port duke plagosur 4 persona. Lista e zezë i referohet organizatave të rrezikuara të Trashëgimisë Botërore. Ndërkohë nga ana tjetër, qeveria italiane ka deklaruar se është në favor të ndalimit të linjave të mëdha të lundrimit. “Është e nevojshme të gjejmë alternativa në mënyrë që Venecia të mos humbasë turizmin e lundrimit”, ka thënë ministri i Transportit dhe Infrastrukturës , Danilo Toninelli.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist