Vendet me te ndotura ne bote kete vit!

Written by on 23/10/2018

Industrializimi dhe zhvillimi ekonomik jane shpesh shkaktaret kryesor te ndotjes mjedisore dhe nje kercenim per shendetin publik sidomos ne vende ku ato jane me shume te pranishme. Pjesa me e madhe e qyteteve me perqendrimet me te larta te PM2.5 jane ne Azi, dhe nje pjese e vogel ne Afrike. 5 vendet me te ndotura ne bote per kete vit sipas nje studimi te fundit te Organizates Boterore te Turizmit jane Kina, Karaci ne Pakistan, Gazipur ne Bangladesh, Bamenda ne Kamerun, dhe ne vend te pare Dehli ne Indi.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist