Vendet me numrin me te madh te miliardereve!

Written by on 18/05/2018

Mund te themi se tashme ka me shume miliardere ne et gjithe boten sa nuk ka patur kurre me pare, pasi numri i tyre ka arritur ne 2754.Kjo eshte shifra e perllogaritur nga censusi i vitit 2018 per regjistrimin e pasurise se miliardereve.Ne baze te ketij censusi rezulton se “popullsia miliardere dhe pasuria e tyre u rriten ne nivele rekord ne vitin 2017. SHBA renditen ne vend te pare per numrin e miliardereve duke numeruar plot 680 te tille me nje pasuri qe llogaritet ne total ne 3.2 trilion dollare! Ne vend te dyte vjen Kina, me nje numer thuajse te pergjysmuar te miliardereve qe arrin ne 338. Listen e vendeve me numrin me te madh te miliardereve e vijojne Gjermania, India, Rusia, Mbreteria e Bashkuar, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe qe numerojne 62 miliardere.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist