Universiteti Politeknik vendos rekordin teknologjik me shpikjen më të re!

Written by on 07/12/2019

Universiteti Politeknik i Torinos ka vendosur një rekord teknologjik me shpikjen e lidhjes Wi-Fi midis një sensori dhe një marrësi më shumë se 700 kilometra larg, konkretisht mes Sardenjës dhe Spanjës. Eksperimenti filloi në vitin 2017 në univeristetet iXem Labs, të cilat janë të angazhuara për kërkime në fushën digjitale,me qëllim ndërtimin  e një sistemi autonom dhe alternativ në mbledhjen e të dhënave celulare të zbatueshme në çdo vend. Që sistemi të jetë i qëndrueshëm kërkon të ketë dy karakteristika thelbësore; konsum të ulët të energjisë dhe lidhje në distanca të gjata.


Current track

Title

Artist

Background