UNICEF në alarm, një në katër fëmijë është i “padukshëm”!

Written by on 12/12/2019

Në botë ka ende 166 milion fëmijë nën moshën 5 vjeç, ose një në katër fëmjë të cilët janë ende të parregjistruar .Përpos kësaj të dhënat zyrtare tregojnë se po bëhen hapa pozitivë në nivel global për rregjistrimin e fëmijëve. Hapa të mëdha janë bërë në Bangladesh,Indi dhe Nepal, ndërsa mbeten mbrapa Zambia, Etiopia dhe Çadi. Një fëmijë që nuk rregjistrohet kur lind është i “padukshëm” për ligjin. Shpesh , pa prova që vërtetojnë identitetin, fëmijët përjashtohen nga shkollimi dhe kujdesi shëndetësor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist