Turizmi, shpenzimet e te huajve rreth 15% e PBB ne vend

Written by on 12/09/2018

 

Rreth 14.8 % e PBB-se se vendit tone gjate vitit te shkuar jane nga shpenzimet e turisteve te huaj. Nje harte e nxjerre se fundmi nga The Independent tregon se çfare perqindjeje e te ardhurave te nje ekonomie boterore vjen nga turizmi nderkombetar. Te dhenat burojne nga raporti u fundit i Organizates Boterore te Turizmit. Ne Ballkan, peshen me te madhe te shpenzimeve te te huajve e ka Mali i Zi, me rreth 21.8 % te PBB-se se vendit, ndjekur nga Shqiperia. Shume me te ulet e ka Serbia dhe Maqedonia, te cilat nuk jane vende bregdetare.Kontributi i turizmit ne PBB-ne e Shqiperise pritet qe te jete 26.3% per vitin 2018 sipas Keshillit Boteror te Turizmit dhe Udhetimit. Ky raport parashikon qe turizmi shqiptar do te rritet me ritme pozitive.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist