Turizmi në rajon, Shqipëria dhe Kosova në vend të fundit!

Written by on 06/06/2019

 

 

Turizmi , është një prej sektorëve më të rëndësishëm ku mbështetet ekonomia e vendit, por krahasuar me vendet e rajonit, Shqipëria dhe Kosova tërheqin më pak turistë. Ndonëse ka patur përmirësime që prej vitit 2012, të dhënat e EUROSTAT tregojnë se numri i turistëve në Shqipëri dhe  Kosovë është më i pakët në numër se vendet e rajonit. Në rajon për numrin më të lartë të turistëve, kryeson Mali i Zi , duke kaluar edhe mbi mesataren e BE-së. Samiti Adriatiko-Jonian zhvilluar në Budva ka thënë se sipas të dhënave numrin indeksin më të ulët të turizimit e kanë Shqipëria dhe Serbia. Rajoni ka diversitete dhe burime të bollshme por ka sezonalitet dhe shpërndarje të pabarabartë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist