Turizmi ne jug, ja projektet qe po mbeshteten nga BB!

Written by on 09/11/2018

Rritja e numrit te turisteve ne jug te vendit ka nxjerre ne pah nevojen per investime ne infrastrukture per destinacione si Saranda e Vlora. Ne nje shkrim qe ka bere se fundmi nje prej eksperteve prane Bankes Boterore ka theksuar projektet me te rendesishme qe po financohen aktualisht ne jug te Shqiperise. Ne Sarande eshte  prezantuar projekti i cili perfshin rinovimin e shkalleve te Sarandes dhe rehabilitimin e shetitores ne buze te detit. Perveç qytetit bregdetar piktoresk te Sarandes, projekti mbeshtet edhe Permetin, destinacion ekoturizmi, si edhe Gjirokastren dhe Beratin, dy vende te mahnitshme te Trashegimise Boterore te UNESCO-s. Po ashtu, perveç rivitalizimit urban dhe permiresimeve ne infrastrukture, perfshire edhe restaurimet e trashegimive kulturore, projekti fokusohet ne permiresimin e vendeve turistike ne jugun e Shqiperise.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist