Turizmi i vezhgimit, flamingot popullojne Narten, Karavastane dhe Kune-Vain

Written by on 02/10/2018

 

Turizmi i vezhgimit te shpendeve ujore, qe ne instiktin e tyre kane te qendruarit ne grup, po kthehet eshte levruar shume edhe kete vit ne Shqiperi. Popullimi i lagunes se Karavastase dhe te Nartes me flamingo, qe se fundmi jane shfaqur edhe ne Kune-Vain ka shtuar numrin e vizitoreve ne keto atraksione turistike. Ministri i Turizmit dhe i Mjedisit eshte shprehur se kundrimi i zogjve, gjate fundjaves nga turistet shoqerohet nga guidat ne lagunen e Karavastase dhe kete vit numri i turisteve ka shenuar nje rekord te ri. Ai shton se fale moratoriumeve te gjuetise dhe pyjeve, zona te tera jane rikthyer ne habitate te qeta shpendesh, duke pasuruar faunen e duke dhene mundesi per zhvillimin e nje turizmi te panjohur me pare ne vendin tone.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist