Turizmi i peshkaqenëve, trendi që po rritet gjithnjë e më shumë!

Written by on 07/09/2021

Cape Cod,  destinacioni popullor turistik në jug të Bostonit po tregon shenja se po përqafon ngadalë, reputacionin e tij me peshkaqenët. Një grup i vogël, por në rritje i operatorëve të anijeve charter po ofrojnë turne pafund të turizmit që lidhet me peshkaqenët. Cape Cod pret rreth 4 milion vizitorë në vit, të cilët sjellin më shumë se 1 miliard dollarë në shpenzimet e turizmit dhe mbështesin mijëra vende pune.

Nuk ka të dhëna përfundimtare se sa kontribuon turizmi i lidhur me peshkaqenët në ekonominë e gadishullit, por rritja e tij po ndihmon në shtrirjen e sezonit turistik në vjeshtë, pasi shfaqjet kulmore të peshkaqenëve ndodhin në gusht dhe shtator./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background