Turizmi dhe kontributi ne GDP

Written by on 17/07/2018

Turizmi dhe kontributi ne GDP

Turizmi kontribuon me 1 miliard euro ne GDP-ne e Shqiperise. Sipas Keshillit Boteror te Udhetimit dhe Turizmit, sektori i turizmit dhe udhetimit ne Shqiperi kontribuoi drejtperdrejt ne ekonomine e vendit ne 2017, duke perbere 127.7 miliarde leke, nderkohe kontributi i drejtperdrejte i turizmit parashikohet te rritet me 5.2% kete vit. Sipas parashikimit afatgjate te keshillit, ne 2027 industria turistike do te gjeneroje 244 miliarde leke. Investimet ne sektorin e turizmit parashikohen te rriten me 9.2% gjate ketij viti. Shqiperia pritet te terheqe mbi 5 milione turiste te huaj, ndersa deri ne vitin 2027 numri i te ardhurve nderkombetare parashikohet te arrije ne 6.25 milion.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist