Turistët në Spanjë/Deri tani 50% më pak në krahasim me 2020-ën!

Written by on 05/08/2021

Instituti Kombëtar i Statistikave Spanjolle ka njoftuar se gjatë gjysmës së parë të vitit 2021 vetëm 5.4 milion vizitorë ndërkombëtarë udhëtuan në Spanjë. Ndërkohë për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, numëroheshin 10.8 milionë turistë. Shifrat e këtij viti janë po ashtu shumë herë më poshtë nga rreth 38.1 milion udhëtarët ndërkombëtarë që hynë në territorin spanjoll gjatë gjysmës së parë të vitit 2019. Përsa i përket shpenzimeve totale nga turistët  rënia është gjithashtu mbizotëruese.

Aktualisht turistët që mbizotërojnë në Spanjë janë ata nga Franca dhe Gjermania, ndjekur nga Italia dhe Holanda./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background