Tokio, testohen autobuse pa shofere per Lojrat Olimpike 2020

Written by on 23/01/2019

Tokio, testohen autobuse pa shofere per Lojrat Olimpike 2020
Vizitoret qe do te vershojne ne aeroportin Haneda te Japonise per Lojrat Olimpike
te Tokios ne vitin 2020 mund ta gjejne veten duke u transportuar drejt avioneve
me autobuset pa shofere.Keto mjete po testohen aktualisht permes nje
eksperimenti 10-ditor qe ka bashkuar 6 firma te rendesishme vendase, perfshire
kompanine kombetare ajrore te fluturimeve, ANA. Ne fillim, po shihet ecuria e nje
prototipi minibusi qe ecen vete.Testimi po kryhet permes nje te ashtequajturi
“shofer sigurie”: drejtuesi i mjetit ka ve3shur doreza te bardha dhe rri me duart
mbi timon, gati per ta marre drejtimin ne çdo moment qe sheh se diçka nuk shkon.
Nese autobusi ecen pa probleme, shoferi nuk do te nderhyje deri ne fund te
udhetimit, duke lene robotin te zgjedhe rrugen vete. Keto mjete do te mbajne
maksimumi 10 vete dhe duke perdorur sistemin GPS e shenuesit magnetike ne
toke, do te pershkojne rrugen qe lidh dy terminale me nje shpejtesi e cila shkon
maksimumi ne 30 km/h.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist