Tirana urbane ne Bienalen e Venecias!

Written by on 28/04/2018

Tirana urbane ne Bienalen e Venecias!

Nje pjese e mjedisit urban te Tiranes nis rrugetimin ne Bienalen e Venecias. Ne edicionin e 16-te te Ekspozites Nderkombetare te Arkitektures ne Bienalen e Venecias 2018, Shqiperia po perfaqesohet me projektin “Hapesira zero”, i cili ka zgjedhur portat e vjetra te marra nga banesa ne Tirane, si element per te shpjeguar Tiranen ku bashkejetojne e vjetra dhe modernia.Seria e dyerve e instaluar ne ‘Hapesiren Zero’ linjezon kalimin mes te brendshmes dhe te jashtmes ne urbanistiken bashkekohore te Tiranes, karakterizuar nga prezenca e shume dyqaneve, punishteve, kafeneve, te pranishem kudo neper qytet dhe pothuaj 24 ore ne sherbim te qytetit. Deri me tani pavionin e Shqiperise interesi i vizitoreve ka qene teper i larte.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist