Tirana magnet per turistet e huaj, gjermanet me rritjen me te larte

Written by on 26/09/2018

 

Tirana eshte kthyer ne nje “magnet” per terheqjen e turisteve te huaj, te cilet e gjejne qytetin mjaft atraktiv dhe te ndryshuar, krahasuar me disa vite me pare. Sipas te dhenave te INSTAT rezulton se turistet gjermane kane shenuar nje rritje me 82.5% ose 21 mije me shume, krahasuar me nje vit me pare. Te huajt te cilet kryesojne per nga numri i turisteve, jane gjermanet, italianet dhe polaket, te cilet kane shenuar nje numer rekord per kete vit. Nje rritje e ndjeshme verehet edhe nga turistet italiane, te cilet ne jo pak raste e kane vizituar kryeqytetin me shume se nje here. Investimet ne kryeqytet, si dhe pasurite kulturore kane terhequr edhe shume turiste kineze.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist