Thethit i duhet zhvillimi i turizmit te qendrueshem!

Written by on 03/12/2018

Thethi prej vitesh eshte kthyer ne nje prej destinacioneve me te preferuar ne Veri te Shqiperise. Numri i turisteve vit pas viti ka ardhur ne rritje çka ka bere qe edhe nevoja per shtimin e kapaciteve akomoduese te vije ne rritje. Gjithsesi deri me sot orientimi ka qene drejt shfrytezimit te bujtinave ekzistuese. Plani sektorial i turizmit te Alpet nenvizon se deri ne 2030 Thethi do te kete nje kapacitet akomodues prej 1500-1550 shtreter  por nuk keshillon ndertimin e hoteleve duke e plotesuar kete mangesi. Giz keshillon shtimin e bujtinave me motive tradicionale dhe zhvillimin e turizmit te qendrueshem i cili terheq edhe me shume turistet ne keto zona.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist