Teknologjia e lë botën sërish pa fjalë, krijohet rrjeti më i shpejtë hekurudhor!

Written by on 09/01/2020

Një moment historik është shënuar për Kinën, në planet afatgjata për të zgjeruar rrjetin hekurudhor me shpejtësi të lartë, duke krijuar trenat me shpejtësi të lartë të që do të jenë pa shoferë.  Linja e re hekurudhore që do të lidhë rrugët midis Pekinit dhe Zhangjiakou, sapo është vendosur në shërbim, duke bërë të mundur shkurtimin e kohës së udhëtimit midis dy qyteteve nga tre orë në 47 minuta.  Shpejtësia e trenave shkon deri në 350 kilometra në orë dhe për më tepër pa u drejtuar nga një shofer. Sot, Kina është shtëpia e rrjetit më të madh në botë me shpejtësi të lartë.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist