Të rinjtë shqiptarë më shembullorët në Europë, ja cila është arsyeja!

Written by on 23/11/2019

Revista mjekësore më prestigjoze në botë”The Lancet” dhe Organziata Botërore e Shëndetësisë kanë publikuar një studim për pamjaftueshmërinë e aktivitetit fizik të adoleshentët, me të dhëna nga 146 shtete të botës.Shqipëria është një ndër to dhe rezulton se ¾ e adoleshentëve shqiptarë nuk bëjnë mjaftueshëm aktivitet fizik.Studimi quan të pamjaftueshëm çdo aktivitet fizik që nuk i kalon 60 minutat në ditë, të paktën 5 herë në javë.Edhe pse ¾ e adoleshentëve shqiptarë nuk bëjnë mjaftueshëm aktivitet fizik, ata rezultojnë më shembullorët në Europë e botë. Në nivel global, shtetet që regjistrojnë një rezultat më të mirë janë vetëm 6, mes të cilave Bullgaria,Sllovakia, Bangladeshi dhe Irlanda.


Current track

Title

Artist

Background