Te martohesh me para borxh, ne Amerike eshte trend

Written by on 08/10/2018

 

Gjithnje e me teper vihet re nje tendence e çifteve per te shpenzuar shume me shume se çfare i permban buxheti vetem per diten e dasmes.Nje studim i kryer ne Amerike ka rezultuar se me shume se nje milion amerikane huazuan para vitin e kaluar per martesen e tyre te endrrave, sipas krahasimit te financave personale Finder.com. Shuma mesatare e huazuar per te mbuluar shpenzimet ishte 3,082 dollare. Dita e tyre e veçante vinte me nje liste gjerash te kushtueshme si fustani, vendi i pershtatshem, ftesat, ushqimet dhe arredimi. Te dhenat tregojne se nga 126 milione amerikane, mbi nje milion u martuan vitin e kaluar. Tetedhjete per qind e amerikaneve qe huazuan para ne vitin 2017, per te mbuluar ne menyre specifike shpenzimet e marteses, kishin nje borxh prej 3.48 miliarde dollare, zbuloi studimi i Finder. Shumica e çifteve (35.7 per qind) u kthyen tek kartat e kreditit ose kredite personale (28.6 per qind) per te ndihmuar ne financimin e dites se tyre. Studimi gjithashtu tha se pothuajse nje ne pese çifte te martuara (21.4 per qind) huazuan para nga familja ose miqte.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist