Te huajt shpenzojne mbi 2 miliard $ ne Shqiperi!

Written by on 08/10/2018

 

Vitin e shkuar, turistet shpenzuan 2 mld dollare ne Shqiperi, sipas te dhenave te Organizates Boterore te Turizmit. Harta tregon se ne Ballkan, kryeson Kroacia, me 11 mld dollare, Shqiperia e dyta dhe Mali i Zi dhe Serbia me 1 mld dollare. Me te dhenat e OBT, nje shpenzim turisti percaktohet çdo shume e shpenzuar nga nje turist nderkombetar perbrenda, duke perfshire gjera te tilla si transporti, mallrat dhe sherbimet. Ne rang boteror vetem SHBA-ja eshte pergjegjese per 16% te shpenzimeve turistike te te gjithe botes. Vendet qe terheqin me shume para kane tendenca te jene vende perendimore, plus disa pika te nxehta ne Azine Lindore si Japonia, Tajlanda dhe Makao. Pas Shba listen e vijojne Spanja, France: Tajlande dhe Mbreteria e Bashkuar.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist