Tartufi i zi ne rrezik, pritet te dyfishohet cmimi!

Written by on 24/11/2018

Tartufi i zi eshte nje nga ushqimet me te kushtueshme ne bote, por ndryshimi i klimes mund ta çoje ate drejt zhdukjes. Gjithnje e me i thate, moti i nxehte ne rajonet kryesore te zhardhokeve ne Itali, France dhe Spanje po e ben te veshtire mbijetesen e tartufit te zi, sipas nje studimi te fundit. Si rrjedhoje, studiuesit parashikojne nje rritje te çmimit te ketij produkti. Udheheqesi i studimi tha se thatesia ndikon ne kultivimin e tartufit, i cili rritet gjate veres dhe ne kete stine lageshtira eshte domosdoshmeri qe me pas te piqet gjate dimrit.Nje kilogram tartuf i zi kushton me shume se 1 000 euro, por per shkak te thatesires kjo do ta dyfishoje çmimin e tij.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist