Tani mund të parashikohen edhe rrufetë, ja cili vend realizoi zbulimin e madh!

Written by on 18/11/2019

Inteligjenca artificiale mund të parashikojë se ku dhe kur do të bjerë rrufeja brenda një intervali kohor nga 10 deri në 30 minuta, para fillimit të stuhisë. Algoritmi, zbuluar në Zvicër është i pari që përdor të dhëna të thjeshta meteorologjike , në vend të të dhënave satelitore. Sistemet aktuale janë të ngadalta dhe komplekse dhe kërkojnë të dhëna të fituara nga radarët dhe satelitët.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist