Taksat e turizmit ne bote ne rritje, ja si variojne ne Europe

Written by on 10/11/2018

Taksat e turizmit ne bote ne rritje, ja si variojne ne Europe

Sipas nje studimi te Organizates Boterore te Turizmit taksat e turizmit ne bote jane gjithje e ne rritje. Edhe tendenca aktuale ne Europe tregon nje rritje te kesaj tarife, e cila ndryshon nga shteti ne shtet. Taksa e turizmit  ka per qellim zhvillimin e infrastruktures ose minimizimin e demeve nga pushuesit, duke perfshire pastrimin e plazheve, restaurimin e ndertesave ne qendrat historike dhe permiresimin e mjedisit urban. Gjermania eshte nje nder vendet me taksat me te larta te turizmit qe variojne nga qyteti ne qytet nga 1.3 ne 5 euro. Nderkohe ne Spanje tarifa shkon deri ne 2.5 euro. Franca dhe Italia dallohen me taksa turizmi qe shkojne nga 3.3 ne 5 euro nderkohe ne Greqi keto taksa shkojne sipas yjeve ne hotele duke kapur nje maksimale prej 4 eurosh.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist