berat

Në Berat ka nisur puna për ndërtimin e rrugës së Dobronikut. Aksi rrugor i cili të drejton tek Ballkoni i Beratit mendohet se do të jetë shumë shpejt një atraksion i frekuentuar për turistët vendas dhe të huaj. Sipas Ministrit të Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, ky investim infrastrukturor  do të përmirësojë jetën e banorëve […]

  Kalaja e Beratit nje nga atraksionet turistike me te preferuara ne Shqiperi edhe per muajin shtator ka shenuar rekord vizitoresh. Vetem gjate muajit qe lame pas kete site e vizituan me shume se  15,500 vizitore. Nderkohe per periudhen janar – shtator 2018 ne total kalane e vizutan 111 mije vizitore vendas dhe te huaj. […]

  Vjeshta ka rritur numrin e turisteve ne natyren e bukur dhe peizazhin shqiptar. Se fundmi punonjesit specialiste te guidave malore ne Administraten e Zonave te Mbrojtura te Beratit theksuan se qindra turiste te huaj kane vizituar destinacionet natyrore te Beratit.Punonjesit e kesaj administrate çdo dite jane ne aktivitet ne qendren e tyre te Pritjes […]

  Gjirokastra , Berati dhe Prizreni jane future ne listen e fundit te keshillave qe Corriere della Sera ka dhene per destinacionet me te mira te vjeshtes duke publikuar nga nje foto per secilin destinacion. Ne galerine e fotove jane pershkuar 20 vendet per te vizituar ne Ballkan kete vjeshte per fundjaven e pare te […]

  Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar projektin per “Konservimin dhe Restaurimin e kullave dhe kurtinave midis tyre ne kalane e Beratit. Punimet qe do kryhen ne kullat 2-3,-3-4 dhe kurtinat midis tyre do te ndahen ne dy faza.Ne fazen e pare do te kryhet pastrim i vegjetacionit te ulet dhe te larte. Pas kesaj […]

  Berati vazhdon te terheqe turiste edhe ne vjeshte. 2486 vizitore jane regjistruar prane Muzeut Ikonografik dhe Etnografik ne 10 ditet e par ate shtatorit, duke iu referuar biletave te shitura. Nderkohe ne zyren e Turizmit prane Bashkise Berat flasin per rreth 100 mije vizitore ne 9 muajt e pare.Turistet nga e gjithe bota i […]

Afresku i kishes se “Shen Triadhes” ne Berat, nje pasuri e vyer e trashegimise kulture, i eshte nenshtruar restaurimit.Punonjesit e Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat po kryejne nderhyrje konsoliduese dhe restauruese ne kete afresk, qe eshte demtuar ne pjesen me te madhe te tij. Ne kishe jane perdorur me mjeshteri shume tipare te [...]

  Rreth 100 mije pritet te jete numri i turisteve, qe do te vizitojne kete vit qytetin e Beratit. Kete e theksoi Drejtori i Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare Berat, gjate nje fushate promovimi qe eshte ndermarre se fundmi ne bashkepunim me Banken Boterore per kete qytet.  Qyteti 2400 vjeçar i Beratit i njohur jo […]

  Berati, edhe kete vit ka terhequr turiste te huaj e vendas, te cilet e vizitojne qytetin per vlerat e tij historike e arkitekturore. Vetem ne nente ditet e para te muajit shtator, Muzeun Ikonografik “Onufri” e kane vizituar 2486 turiste, nga te cilet 1700 kane qene te huaj. Nderkoe 655 vizitore kane vizituar Qendren […]

  Qyteti i Beratit magjepsi 95 000 vizitore ne vetem 243 dite. I njohur jo vetem per bukurine e tij te rralle, por edhe per mikpritjen, qyteti 2400 vjeçar i Beratit ka zgjuar interesin e turisteve te shumte qe e kane vizituar.Vetem gjate muajit gusht, qyteti arriti te shenoje nje rekord me vete pasi u […]


Current track

Title

Artist