Studimi i ri nga Kina: Ndotja e ajrit demton trurin!

Written by on 29/08/2018

 

Ne kerkimet shkencore te bera mbi efektin e ndotjes se ajrit ne aftesite verbale dhe numerike te trurit, shkencetaret kineze kane arritur ne perfundimin  se ajri i ndotur redukton inteligjencen.Sipas gazetes “South China Morning Post”, shkencetaret kineze nxoren ne pah se ndotja e ajrit, per te cilen edhe me pare dihej se demton mushkerite dhe shkakton shkurtimin e jetes, redukton aftesite verbale dhe numerike te trurit.Shkencetaret ne testet qe kane bere ne 86 qytete ne mbare vendin tek mbi 32 mije burra e gra te moshes mbi 25 vjeç, kerkuan nga te testuarit qe t’u pergjigjeshin 24 pyetjeve te matematikes standarde dhe 34 pyetje mbi njohjen e fjaleve.Me tej shkencetaret te cilet kane ekzaminuar perqindjet e saktesise se pergjigjeve qe kane dhene te testuarit sipas dendesise e ndotjes se ajrit nga qytetet ku jetojne dhe zbuluan se me rritjen e dendesise se ajrit te ndotur zvogeloheshin pergjigjet e sakta ne testet!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist