Studentet shqiptare dhe italiane analizojne banesat e vjetra gjirokastrite

Written by on 22/12/2018

Studentet shqiptare dhe italiane analizojne banesat e vjetra gjirokastrite
Nje grup prej 27 studentesh arkitekture nga Tirana dhe Firence prej nje jave gjenden ne Gjirokaster per nje analize shkencore qe do te beje dokumentimin e matjeve te disa prej shtepive karakteristike gjirokastrite. Keto matje qe po kryhen me teknologji te avancuar, si dhe studimi urbanistik i qytetit do ti sherbejne nderhyrjeve te komplikuara qe kerkon restaurimi i banesave tradicionale ne te ardhmen. Gjirokastra pergjate viteve te fundit eshte kthyer ne nje terren te cmuar studimesh dhe nderhyrjesh per studente nga Shqiperia dhe shume vende te botes. Qyteti ka mirepritur shume kampe restaurimi qe kane realizuar nderhyrje te pjesshme ne elemente te banesave karakteristike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist