Stafi i Google kundershton projektin “Maven”

Written by on 09/04/2018

Stafi i Google kundershton projektin “Maven”

Qindra punonjes te Google kane firmosur nje leter te hapur, ku kerkojne nga eproret e tyre qe te ndalojne punen e perbashket me Pentagonin per nje projekt ushtarak. Behet fjale per projektin e koduar “Maven”, ku Pentagoni ka kerkuar ndihmen dhe pervojen e gjigantit te teknologjise ne fushen e inteligjences artificiale per te permiresuar avionet bombardues pa pilote. Punonjesit qe kane dale kunder besojne se ky vendim i Google mund t’i shkaktoje kompanise nje dem te pariparueshem te imazhit. Letra e hapur eshte nenshkruar nga mbi 3100 punonjes te Google dhe sipas “New York Times” eshte firmosur edhe nga nje grup kryeinxhinieresh te njohur te kompanise. Peticioni, se bashku me nenshkrimet e grumbulluara i eshte dorezuar shefit ekzekutiv te kompanise, Sundar Pichai.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist