Sportistet me te paguar te 2018

Written by on 04/01/2019

Sportistet me te paguar te 2018

Sipas nje hulumtimi te pergatitur nga ana e revistes ”Forbes”, e cila ka llogaritur
pagat, te ardhurat nga sponsoret dhe bonuset e sportisteve nga qershori i vitit 2017
deri ne qershor te vitit 2018, bokseri Floyd Mayweather ka qene sportisti me
fitimet me te medha kete vit. Mayweather ka hyre ne mesin e miliardereve ne
boten e sportit pasi brenda nje viti ka fituar 285 milione dollare, perfshire 275
milione nga ndeshja me irlandezin Conor McGregor dhe 10 milione dollare nga
sponsoret.Pas Mayweather, si sportiste me me shumte fitime ne vitin 2018 jane
radhitur dy yjet e futbollit, Lionel Messi dhe Cristiano Ronaldo.Argjentinasi Messi
ka zene vendin e dyte me 111 milione dollare fitime, 84 milione nga pagat dhe
bonuset dhe 27 milione nga marreveshjet me sponsoret.Nderkaq, ylli portugez
Ronaldo kete vit eshte radhitur i treti ne liste me 108 milione dollare te ardhura, 61
milione nga pagat dhe bonuset dhe 47 milione nga sponsoret.Neymar eshte
radhitur i pesti me 90 milione dollare te ardhura, perfshire 73 milione nga pagat
dhe bonuset dhe 17 milione nga sponsoret.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist