Sistemi i njohjes se fytyres ne 80% te aeroporteve!

Written by on 09/04/2018

Sistemi i njohjes se fytyres ne 80% te aeroporteve!

Nje numer i larte i aeroporteve kineze tani po perdorin sistemin e njohjes se fytyres per te ndihmuar ne rritjen sigurise dhe kontrolleve te gjata te udhetareve te transportit ajror. Nje total prej 557 kanalesh sigurie ne 62 aeroporte, duke perfshire aeroportin Pudong ne Shangai dhe aeroportin nderkombetar te Guangzhou jane pajisur me sistemin ndihmes, sipas Institutit te Teknologjise se Gjelber dhe Inteligjente. Sistemi ka provuar efikasitetin dhe saktesine e tij pasi eshte perdorur nga rreth 80 per qind e aeroporteve te vendit, qarkullimi vjetor i te cileve kalon 30 milione njerez. Me sistemin, udhetaret mund te shmangin formalitetet e kontrollit dhe te shkojne direkt ne kanalet e sigurise, ku kamerat kapin imazhet e fytyrave te tyre dhe skanojne kartat e identitetit ose pasaportat per te verifikuar identitetin e tyre.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist