Shtohet numri i udhetareve shqiptare jashte vendit

Written by on 25/08/2018

 

Kete vit me shume shqiptare kane preferuar te dalin jashte vendit, sidomos edhe per pushimet e sezonit veror. Sipas te dhenave te Instat ne periudhen janar-korrik vihet re se numri i shqiptareve qe kane dale jashte jashte vendit eshte rreth 2.9 milione. Numri i te huajve dhe shiptareve qe kane preferuar me shume te udhetojne ne rruge tokesore ka qene i larte, por edhe udhetimet me avion kane pesuar rritje, nderkohe qe udhetimi me traget ka pesuar ulje ne krahasim me vitin e meparshem 2017. Destinacionet me te preferuara jashte vendit kane qene Italia, Greqia, Maqedonia, Mali i zi dhe Turqia.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist