Shteti me ekonominë më të larmishme në botë, ka vetëm një milardier!

Written by on 07/12/2019

Christopher Zeller është miliardieri i vetëm  i Lihtenshtanjit sipas Forbes. Pasuria e 62 vjeçarit vlen sot plot 3.1 miliardë dollarë. Zeller e ngriti perandorinë e tij me anë të shitjeve të produkteve dentare. Sipas Forbes ka rreth 2.153 miliarderë në botë por Lihtenshtajni ka vetëm një dhe ai është Zeller. Pavarësisht se është një vend i vogël, Lihtenshtejni ka një ekonomi të lulëzuar dhe GDP-në  e dytë më të lartë për frymë në botë, pas Monakos. Ekonomia e tij është e larmishme, e përqëndruar në prodhim, industrinë financiare dhe atë të shërbimeve.


Current track

Title

Artist

Background