Shqiptaret te fundit ne rajon per konsumin e kafese

Written by on 02/10/2018

 

Ndonese kafeja eshte pikenisja e dites prej shume prej nesh, importet  kane shenuar renie ne 2017-n dhe renditemi te fundit per sa i perket konsumit per fryme. Pjesa me e madhe e importeve te kafese ne vend vjen nga Bashkimi Europian, Italia, e cila pergjigjet per rreth 63% te importit ne vend, apo rreth 14.8 milione dollare. Sipas INSTAT, nje shqiptar konsumon mesatarisht 3.1 kg kafe ne nje vit, me e uleta ne rajon. Te paret ne rajon per konsumin me te larte te kafese jane serbet. Nje serb konsumon mesatarisht 5.4 kilograme kafe per fryme. Te dytet renditen boshnjaket me 4.3 kilograme per fryme. Nder vendet me konsumin me te larte per fryme te kafese jane Vendet Skandinave. Vendi i pare ne bote per konsumin e kafese eshte Finlanda me 9.1 kilograme kafe per fryme ne vit. Te dytet me konsum te larte renditen norvegjezet, te cilet sipas te dhenave, konsumojne rreth 7.2 kilograme per person gjate nje viti.Nga te dhenat e perpunuara te konsumit te kafese per fryme, vendet aziatike kane sasine me te ulet te konsumit per fryme te kafese ne bote. Kjo lidhet edhe me kulturen e ketyre vendeve, te cilet konsumojne çaj ne vend te kafese. 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist