Shqiptarët “refuzojnë” lekun”, preferojnë euron!

Written by on 31/05/2019

 

 

Depozitat e sistemeve bankare kanë shënuar rënie dy muajt e fundit, ndërkohë që tendeca e shqiptarëve shkon drejt euros. Depozitat dhe kursimet në lekë kanë pësuar rënie sipas Bankës së Shqipërisë. Nga ana tjetër, depozitat e euros kanë patur rritje vjetore më të lartë se monedha vendase. Pesha e depozitave të euros arrin totalin 54%. Edhe pse banka ka nisur një strategji për të ulur përdorimin e monedhës së përbashkët në ekonomi, eruo mbetet më e preferuar.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist