Shqiptarët dhe teknologjia duket se nuk shkojnë shumë mirë! Vetëm 21% e popullsisë ka njohuritë bazë dixhitale.

Written by on 19/08/2021

Statistikat e Eurostat për të gjitha vendet e Europës gjetën se në vitin 2019 vetëm 21 përqind e shqiptarëve të moshës 16 deri në 74 vjeç kishin njohuritë bazë dixhitale. Kjo, sipas kësaj statistike, është përqindja më e ulët ndër shtetet Europiane.

Pas Shqipërisë vjen Bosnja, ku 24% e popullsisë së rritur ka aftësi sado të pakta dixhitale, më pas Kosova me 28% të popullsisë së rritur dhe Bullgaria me 29%.BE po zbaton një strategji për rritjen e aftësive dixhitale të popullsisë së kontinentit. Të kesh një fuqi punëtore dhe një popullsi të kualifikuar me njohuri dixhitale është vendimtare për konkurrencën evropiane.

Radio Travel.al


Current track

Title

Artist

Background