Shqipja gjuhë e parë në zonën minoritare!

Written by on 08/05/2019

Bashkia minoritare e Finiqit, orienton banorët banorët me tabelat në gjuhën shqipe si gjuhë e parë. Pas debatit të hapur mes palës greke dhe shqiptare për respektimin e minoriteteve ARRSH ka bërë zëvendësimin sipas rregullave teknike. Ndërhyrja e institucionit ka ngjallur reagime politike mes dy palëve. Rëndësinë për respektimin e minoriteteve në zonat integruese ia ka përsëritur qeverisë edhe Konsulli grek në Gjirokastër. Tabelat e ndryshuara tashmë, ishin vendosur në prill ,por në kundërshtim me ligjin gjuha greke ishte para asaj shqipe.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist