Shqipëria rekord europian , femrat dhe meshkujt paguhen njësoj!

Written by on 24/05/2019

 

 

Sipas publikimit të fundit të Organizatës Ndërkombëtare të Punës , Shqipëria ka normën më të ulët të posteve drejtuese për femrat. Ndërkohë , nga ana tjetër në hapësirën që kanë femrat në postet drejtuese, trajtohen njësoj si meshkujt. Të dhënat tregojnë se hendeku në pagë i femrave dhe meshkujve në  poste menaxheriale është zero. Hendeku i të punësuarve në total ngjitet në 10% ose në normën e 7-të më të ulët. Shqipëria ka gjithashtu normën më të lartë në Europë të femrave të diplomuara në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist