Shqiperia nder vendet me me shume festa zyrtare ne Europe!

Written by on 27/11/2018

Shqiperia eshte nder vendet qe kane me shume festa zyrtare ne kalendarin e nje viti. Ne nje harte te re te perpiluar nga WorldAtlas, rezulton se nga te gjitha vendet ne bote, Kamboxhia kryeson listen e festave me te zakonshme me 28 festat publike te verejtura çdo vit. Sri Lanka ndjek me 25, Indi dhe Kazakistan me 21, Kolumbi, Filipine dhe Trinidad dhe Tobago me 18, Kine dhe Hong Kong me 17, dhe Tajlande, Turqi dhe Pakistani me 16. Shqiperia, sipas te dhenave te vitit 2018, ka ne total 13 dite pushimi zyrtare per shkak te nje feste dhe ben pjese ne grupin me te zakonshem ne bote sa i perket diteve pushim. Ne Europe, Shqiperia eshte nder ato vende qe ka me shume dite  zyrtare pushimi. Greqia dhe Italia kane perkatesisht nga 12 dite. Mali i Zi gjithashtu ka te njejtin numer ditesh pushimi zyrtare si Shqiperia ne 14, ndersa Kosova llogarit 12. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist