Shqiperia me potencial per turizmin e biodiversitetit!

Written by on 04/01/2019

Shqiperia me potencial per turizmin e biodiversitetit
Shqiperia ka nje perspektive brilante per te zhvilluar turizmin e
biodiversitetit prej shumellojshmerise se shpendeve autoktone qe arrijne ne
290 lloje, mes tyre edhe pelikani Kaçurrel dhe Flamingo. Por sipas nje
studimi te Programit te  Kombeve te Bashkuara PNUD rreth 90 lloje te
shpendeve rrezikojne te zhduken.Peizazhi i larmishem, pozicioni gjeografik,
relievi i pasur, klima e favorshme ne çdo stine te vitit i kane dhuruar
Shqiperise kushtet e pershtatshme per te zhvilluar me se miri si floren, edhe
faunen ne vend por aktivitetet si shetitjet ne natyre, ngjitjet ne mal, gjuetia,
peshkimi, si dhe turizmi, kerkojne qe Shqiperia te mbroje ne menyre te
vazhdueshme mjedisin dhe biodiversitetin e saj.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist