Shqiperia kete vit me nje performance me te mire mjedisore!

Written by on 23/04/2018

Shqiperia kete vit me nje performance me te mire mjedisore!

Shqiperia ka perparuar me 19 vende ne Indeksin e Performances Mjedisore. Sipas nje artikulli te revistes Vogue, nuk mund te mohohet ndikimi pozitiv qe mund te kete udhetimi ne bote nga rritja e mirekuptimit kulturor mbi ruajtjen e natyres se virgjer. Sipas Indeksit te Performances Mjedisore te vitit 2018, vendet europiane si Zvicra, Franca dhe Danimarka zene vendin e pare si vendet me te qendrueshme ne bote, ndersa Shqiperia me nje rritje te shpejte ekonomike edhe ne industrine e turizmit u zhvendos ne renditje nga vendi i 61-te ne 2016 ne te 40-in ne 2018. Vendi yne i ka dhene prioritet zonave te mbrojtura si Parku Detar i Karaburun-Sazanit, parku detar i pare dhe i vetem kombetar. Shqiperia e realizoi kete me mbeshtetjen e Programit te Zhvillimit te Kombeve te Bashkuara dhe Mjedisit Global.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist