Shqiperia e bekuar per biodiversitetin por e rrezikuar nga dora e njeriut!

Written by on 22/05/2018

Sot ne Diten Nderkombetare te Biodiversitetit i ftuar ne Travel Club ishte biologu por edhe kerkuesi shkencor Bledi Hoxha qe na foli per gjendjen e biodiversistetit ne vendin tone dhe speciet e vecanta qe ne kemi e qe duhet te bejme me shume per t’i mbrojtur. Sipas Hoxhes zonat me te pasura ne te cilat zinxhiri ushqimor eshte ruajtur me mire jane zonat e Mirdites dhe Pukes, ku nga monitorimet qe jane bere nga 90 lloje te ndryshme gjitaresh qe supozohet te ndodhen ne Shqiperi, jane verifikuar 14 prej tyre. Kryesisht ne kamerat kurth te vendosura ne keto zona eshte vene re prania e ekzemplareve si arinjte e murrme, ujqerit, macet e egra, kunadhet dhe se fundmi edhe Rreqebulli i Ballkanit. Sipas biologut Shqiperia eshte e bekuar nga natyra qe ofron ekostisteme te pershtatshme per rritjen e ketyre kafsheve megjthate shume habitate tashme rrezikohen nga dora e papergjegjshme e njeriut qe nepermejt zjarreve te qellimshme, gjuetise se paligjshme, projekteve te Hec-eve dhe prerjes se drureve. Biologu Hoxha tha se nje prej specieve me te vecanta qe eshte konstatuar ne vendin tone eshte edhe Foka e Mesdheut qe ndodhet ne listen e kuqe te faunes.

Intervista e  PloteVideo

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist